Pridružite nam se na petom izdanju CDI Meet-upa!

U Zagrebu će se u četvrtak, 6. lipnja od 17:00h do 20:00h održati peti po redu Meet-up Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska. 

U prekrasnom prostoru Urania, na adresi Trg Eugena Kvaternika 3/3, 10000, Zagreb, očekuju vas predavanja na temu izrade troškovnika u doba digitalne transformacije.

Peto izdanje CDI Meet-up je jedan od ovogodišnjih događaja Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska namijenjen za razmjenu iskustva, praćenje rada Centra i učenje novih, digitalnih procesa i metoda u građevinskoj industriji. 

Ovo izdanje Meet-upa obilježeno je temom “Troškovnik na 1 klik – mit ili realnost” te će obuhvatiti teme izrade troškovnika u doba digitalne transformacije u nekim od naših najnaprednijih tvrtki. 

Digitalna transformacija i automatizacija izrade troškovnika

Kako bi taj proces mogao izgledati po mišljenju BIM stručnjaka i što je potrebno da se on automatizira, kako u pojedinim tvrtkama pa tako i u našoj industriji generalno, teme su koje ćemo obraditi kroz predavanja na primjerima naših stručnjaka. 

Registraciju na Meetup moći ćete obaviti s početkom od 16:30 pa do 17:00 kada kreće službeni početak eventa i pozdravni govor Monike Mlakić, Predsjednice Uprave Centra za digitalnu izgradnju Hrvatska. 

Od 17:30 počinje prvo predavanje na temu “Troškovnik na 1 klik – od mita do realnosti” predavača Vedrana Orešića iz tvrtke BIM4me. Vedran će objasniti pregled izazova pri automatskoj izradi troškovnika iz Revit modela kao podlogu za standardizaciju BIM-a.

U 17:45 slijedi predavanje pod nazivom “Napredni načini izrade troškovnika” od Marka Dabrovića iz 3LHD. Podijeliti će s nama kako napredna izrada troškovnika i upravljanje informacijama o elementima BIM modela funkcioniraju na primjerima velikih domaćih projekata.

Izrada troškovnika u BIM okružju

18:00 – 18:15h na redu je predavanje predavača Dinka Želea iz tvrtke Pro Elemento pod nazivom “Izrada troškovnika u BIM okruženju”. Dinko će nam svoju ekspertizu predstaviti kroz predavanje o mogućnostima i prednostima izrade troškovnika u BIM okruženju. Upredavanju će na zanimljiv način pojasniti sam proces i prikazati nekoliko primjera iz prakse. 

S početkom od 18:15 slijedi predavanje “(10)1 klik bez standarda” . Održati će ga Goran Anić iz tvrtke ATP Zagreb arhitekti inženjeri d.o.o. . Goran će prikazati kako izgleda proces izrade troškovnika koristeći digitalne alate, koje su prednosti, ograničenja i preduvjeti takvog procesa.

U 18:30 počinje predavanje “Izazovi (ne)upotrebljivih modela u izradi ponude” od Filipa Prpića iz tvrtke Strabag d.o.o. Filip će objasniti koje izazove donosi primjena BIM modela u procesu izrade ponuda, te kako ih je moguće prevladati.

Posljednje predavanje prije panel diskusije kreće od 18:45h a održati će ga Marko Šimac iz Hrvatskih cesta. Predavanje je pod nazivom “Troškovnici u funkciji cjeloživotnih troškova infrastrukturnih projekata”.

Marko će otkriti kako šira upotreba tehnologije, digitalnih procesa i unaprjeđenje kompetencija dionika može efikasnije graditi i održavati javne projekte. Bitno je naravno da to bude uz manje troškove i manji rizik od prekoračenja budžeta. Hrvatske ceste, kao predvodnik u razvoju svojih projekata, intenzivno rade na odgovoru na ove izazove.

Pridružite nam se na panel diskusiji!

Nakon zadnjeg predavanja slijedi panel diskusija. Našim predavačima pridružiti će se Damir Mance iz Arhitektura minimala i Marko Bašić iz Arhigona. Rasprava će biti na temu “Prednosti i izazovi pri izradi troškovnika u BIM okruženju”. Raspravu će moderirati Vedran Orešić iz tvrtke BIM4me. 

Svoju prijavu za sudjelovanje na eventu možete napraviti putem linka: https://bit.ly/4dZFIRh

Svakako požurite obzirom da su prijave ograničene i prednost imaju članovi Centra. Iskoristite priliku za druženjem sa stručnjacima iz industrije i naučite nešto novo.

Pratite i dalje aktivnosti Centra i budite dio projekta digitalizacije industrije! Pridružite nam se i postanite članom Centra – https://cdih.hr/kontakt/